Ford A Tudor Leatherback 1929

Te koop van particulier

Ford A Tudor leather back bouwjaar 1929

Bij deze bied een particuliere klant van ons een zeer mooie A-Ford Tudor Leather Back van 1929 aan. 

Auto is voorzien van een geldig NL kenteken, dus u kunt direct de weg op en genieten.

De Ford verkeert zowel technisch als optisch in goede staat. Ook het chrome is in goede conditie.

Het interieur ziet er nog goed uit!
Wat betreft de motor en algehele technische staat van de auto kunt u veilig op weg.

Voor info kunt u contact op nemen met ons bedrijf  035 6919723


 

Ford A 

De Ford Motor Company werd opgericht in 1903 door Henry Ford. Zijn intentie was een goedkopen en betrouwbare wagen voor het volk gaan vervaardigen. Dit idee mondde uit in de Ford T. Die had een lage kostprijs door het systeem van massaproductie.

In de loop van de jaren ’20 begon de T-Ford steeds meer achterop te lopen ten opzichte van de modernere concurrenten. Ford besloot een opvolger te ontwikkelen voor het model.

In 1927 stelde de constructeur de Ford A voor. In vergelijking met de T Ford oogde de A Ford weelderig en gerieflijk. Een noviteit was de toepassing van een gelaagde voorruit. Het aanbod van carrosseriën bestond uit o.a. de ‘Town Sedan’, ‘Fordor Sedan’, ‘Coupé’, ‘Business Coupé’, ‘Convertible Sedan’, ‘Convertible’, ‘Roadster’ en de ‘Phaeton’. Verder bood Ford enkele commerciële varianten aan.

In 1929 deed de Ford A ‘Taxi’ zijn intrede. Dat was een minder luxueuzere versie bestemd voor gebruik in de stad.

Ford besloot eveneens een goedkopere variant te ontwikkelen voor de particulier. Deze versie had het achtervoegsel ‘Tudor’ en was alleen beschikbaar in de kleuren grijs, groen en zwart.

De verkoop was een succs tot in 1931. Zodoende besloot Henry Ford een nieuw type, de Model B, te ontwikkelen. In dat jaar zou de productie van de A Ford beëindigd worden.

Qua transmissie werd er in 1928 Ford A Tudor een manuele versnellingsbak met 3 verhoudingen ingebouwd. Die werd gekoppeld aan een ‘4-cilinder-in-lijn’ met een inhoud die respectievelijk 2033 CC (124 Cubic Inch) en 3284 CC (200 Cubic Inch) bedroeg. De 2,0 l versie had de beschikking over 28 pk terwijl de grote 3,3 l 40 pk onder de motorkap had. De Ford A werd vervaardigd van 1927 t.e.m. 1931. In die periode verlieten er in totaal 4.320.446 exemplaren de Ford Fabrieken.