Oost-Europees Klassieker Event 2020

Op zondag 19 april 2020 vindt het Oost-Europees Klassieker Event (‘OEKE’) plaats bij Classic Park in Boxtel. Het thema voor dit jaar is ’50 jaar Lada’.

Het OEKE is een ontmoetingsplaats voor eigenaren van en geïnteresseerden in auto's uit Oost Europa. Van DDR, Tsjechië, Slowakije, de Sovjet-Unie tot Polen, waarbij herinneringen kunnen worden opgehaald aan bijzondere automerken zoals Lada, Trabant, Wartburg, Volga, Dacia en Skoda. Daarmee is het OEKE een uniek event voor Nederland. Slechts een keer per jaar vind je alle Oost-Europese merken bij elkaar. 

Op het grote buitenterrein laten deelnemers hun Oost-Europese voertuigen zien. Er is ruimte voor een kofferbakverkoop en Oost-Europese autoclubs kunnen hun club promoten. Op een speciaal ingericht fotolocatie kun je (gratis) met je auto op de foto en de mogelijkheid bestaat (tegen betaling) je auto te laten taxeren. Voor de kinderen is er een springkussen.

De grote hal staat geheel in het teken van ’50 jaar Lada’. Aan de hand van een complete collectie, van de eerste Lada 1200 tot de nieuwste Lada Vesta, is de geschiedenis van het merk te zien. Naast de uitgebreide collectie Lada’s is er een grote fototentoonstelling die de huidige ‘sporen’ in Nederland en Rusland van dit iconische Russische automerk in beeld brengt.

Het event wordt georganiseerd door en bij Classic Park in Boxtel ondersteund door de Lada Club Nederland en de Russische Klassieker Club Nederland.

Op de locatie is een dynamisch automuseum gevestigd. Alle auto’s in het museum, zijn te koop. Dit zijn met name exclusieve auto’s in allerlei prijsklassen. Tevens is er een uitgebreide horeca voorziening met een speciale menukaart.

Kortom een dagvullend programma van 10.00 tot 16.00 uur.

Ook mensen die niet beschikken over een Oost-Europese auto, zijn natuurlijk van harte welkom. 

Voor meer info zie: http://www.classicpark.nl/event/102/oost-europees-klassieker-event