Band versleten

BANDENPROFIEL

Ga niet de weg op met versleten banden.

Het bandenprofiel dient namelijk primair voor de afvoer van regenwater tussen de band en het wegdek. Zo is er onder slechte weersomstandigheden toch een goed wegcontact. Elke band heeft in het profiel meerdere bandslijtage-indicatoren, waaraan u kunt zien wanneer deze de wettelijk vereiste minimumprofieldiepte van 1,6 millimeter heeft bereikt.

Controleer regelmatig de conditie van het bandenprofiel (ook de reserve-band). Let speciaal op ongelijkmatige slijtage, beschadigingen (ook aan hiel en/of wang).

De auto maakt tijdens het rijden een regelmatig 'tikkend' geluid, dat in frequentie toeneemt zodra u sneller gaat rijden. Dan wordt dit geluid veroorzaakt door een steentje of iets anders hards dat in het bandenprofiel is vastgeklemd. Dit kunt u heel gemakkelijk zelf visueel controleren. Het kan ook een spijker of iets soortgelijks zijn. Denk er dan wel aan dat de band waarschijnlijk leegloopt als u die spijker eruit trekt.

Een goed bandenprofiel is essentieel. Jouw autobanden zijn namelijk het enige contact met het wegdek. Denk aan uw veiligheid en van uw gezin!

APK en onderhoud

Maak tijdig een afspraak voor uw APK en onderhoud!!

I.v.m. de drukte is het raadzaam om tijdig een afspraak te maken voor uw APK, vakantiebeurt of reguliere auto onderhoud.

Innotec Fuel Plus & Diesel Plus

Fuel Plus is een zeer effectieve toevoeging voor het volledige brandstofsysteem van benzinemotoren. Het product optimaliseert de verbranding waardoor er minder vervuiling en slijtage ontstaat.

Diesel Plus is een zeer effectieve toevoeging voor het volledige brandstofsysteem van dieselmotoren. Het product optimaliseert de verbranding waardoor er minder roetuitstoot, vervuiling en slijtage ontstaat.

Lees Meer