APK en onderhoud

I.v.m. de drukte is het raadzaam om tijdig een afspraak te maken voor uw APK, vakantiebeurt of reguliere auto onderhoud.

APK IS DE MINIMALE EIS

Is je auto toe aan de jaarlijkse APK? Dat weet je als je zes weken voor de vervaldatum bericht hebt gekregen van de RDW. Kies dan voor een vertrouwd adres bij een AutoProfijt-garage. Jouw veiligheid en die van de inzittenden staan immers voorop. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een controle op het gebied van veiligheid en milieu. Ondanks dat je auto bij een APK zorgvuldig wordt gecontroleerd, moet je de keuring niet verwarren met onderhoud van je auto. Tijdens de APK wordt er een rapport opgemaakt over de staat van je auto. Met onderhoud worden er daadwerkelijk onderdelen vervangen en wordt de olie ververst.

ONDERHOUD HAALT HET MAXIMALE UIT JE AUTO

Steeds meer mensen laten alleen de verplichte APK uitvoeren, waar ze dat voorheen combineerden met een onderhoudsbeurt. "Logisch", zul je denken, de auto heeft toch veel minder gereden afgelopen jaar. Maar vergis je niet, ook een auto die sporadisch wordt gebruikt en alleen voor korte ritjes, heeft even goed vakkundig onderhoud nodig. De accu verliest vermogen, remmen kunnen vast komen te zitten, de olie raakt vervuild en je banden vlakken af bij langdurige stilstand. Voorkomen is beter dan genezen, dus met onderhoud voorkom je dure reparaties.

Maak tijdig een afspraak voor uw APK en onderhoud!