Jubileum

Garage Van Zanten viert 40-jarig jubileum met al haar klanten

( BussumsNieuws 17 januari 2018 )

Broer en zus Peter en Helen runnen al jaren het bedrijf 

BUSSUM Het gezin Van Zanten begon op 2 januari 1978 met garage Van Zanten aan de Laarderweg 73 in Bussum. Nu, veertig jaar later, zit het bedrijf al jaren aan de Laarderweg 36 en runnen broer en zus Peter en Helen van Zanten de zaak. "We zijn nog een van de weinige familiebedrijven in 't Gooi", zegt Helen. Zelf zit zij nu dertig jaar in het bedrijf. "Ik zat vroeger in de verpleging, maar was in mijn vrije tijd altijd in de garage te vinden. De verpleging werd te zwaar. Je had geen tijd meer voor de patiënten. Toen er een plek vrij kwam, vroeg mijn vader of ik die niet in wilde nemen en daar hoefde ik niet over na te denken. Natuurlijk heb ik diverse cursussen gevolgd. Tegenwoordig werk ik niet meer in de garage, maar doe ik de inkoop en verkoop, houd me bezig met reclame en vertegenwoordigers en sta ik voor in de zaak. Met mensen omgaan blijft mijn sterke kracht."

Helen (links) en Peter (rechts) van Zanten met de medewerkers voor de jubilerende garage.

Foto: Bob Awick

Benzinepompen
 
De slogan 'Betaalbare wagens voor weinig geld' geldt nog steeds.
Haar broer Peter is meer van de techniek en begon meteen met werken in de zaak. "Dat was toen nog aan de Laarderweg 73. Moeder liep toen ook al in het bedrijf. Ze schonk koffie voor de klanten." Vader is inmiddels al heel wat jaren geleden overleden, maar moeder loopt nog steeds rond en verzorgt de koffie. "We hadden toen ook nog benzinepompen."
Omdat het bedrijf ook nieuwe auto's wilde gaan verkopen, was er behoefte aan meer ruimte. In april 1980 verhuisde vader naar de Laarderweg 36. Peter bleef nog een jaar het bedrijf op nummer 73 runnen. Daarna werd het bedrijf weer één vestiging op nummer 36 en verwierf het in 1983 het dealerschap van Lada. De benzinepompen zijn inmiddels verdwenen, maar de garage is er nog steeds. De slogan van toen: 'Betaalbare wagens voor weinig geld', geldt nog steeds. Het garagebedrijf doet onderhoud en verkoopt inmiddels weer alleen tweedehands auto's. "Wie een nieuwe wil, kan ook nog steeds bij ons terecht. Daar zorgen we wel voor."
De klant, daar draait het om in het bedrijf. "We hebben een hoop vaste klanten. Omdat we al zo lang bestaan, gaat het soms om opa, kinderen en kleinkinderen van dezelfde familie die hier komen. Ik ken onze klanten en weet wat er voor hen belangrijk is."
Het bedrijf weet zich ook goed aan de tijd aan te passen. "We hebben nu een balie voor in de zaak en verkopen ook kleine materialen. Voor ons maakt het niet uit of een klant voor een nieuw lampje komt of een nieuwe auto. Ze zijn allemaal even belangrijk."
Het 40-jarig jubileum wordt dan ook gevierd met alle klanten van het bedrijf. Op zaterdag 27 januari worden zij ontvangen met een hapje, drankje en Hollandse maaltijd. "We hebben net alle uitnodigingen verstuurd", zegt Helen. "Wie onverhoopt geen uitnodiging heeft gehad, kan ons mailen via info@garagevanzanten.nl."